Wat kost het plaatsen van een schutting van hazelaarschermen?

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een schutting van hazelaar schermen? De Schutting in dit artikel is gemaakt van duurzame schermen van hazelaartakken. Die zijn aan de achterzijde bevestigd aan kastanjehouten palen met een dikte van 10 tot 12 cm. Tussen de schermen zijn een aantal losse palen geplaatst ter decoratie. Het gedeelte van de palen dat in de grond zit is aangebrand (zie foto 3). De palen zijn bevestigd met weerbestenidge schroeven. Normaal gesproken kost een schutting van drie panelen als in dit artikel tussen € 1.875 en € 2.265,00 inclusief btw. Het gaat dan om een schutting van 3 panelen.

Variabelen: De prijs is afhankelijk van of de tuin goed toegankelijk is. Of te wel of we gemakkelijk met de materialen en machines in de tuin kunnen komen. Een ander belangrijke factor is of er stenen, puin en funderingen in de weg zitten.  Natte grond vertraagt het werk en kan de klus duurder maken. Waar kabels en leiding die in de buurt van de pergola liggen kan niet met de grondboor worden gewerkt. De gaten worden dan met de schep gegraven. Dit kost meer tijd, waardoor de pergola duurder wordt. Het aanpassen van de hoogte een breedte verhogen de prijs van een schutting. Ook kunnen de kosten van de materialen stijgen. Dit wordt doorberekend in de prijs van de pergola.

Aanbranden van palen: Op de plek waar een paal van hout de grond in gaat is die kwetsbaar voor rot. De scheiding tussen de vochtige grond en de zuurstof uit de lucht zorgt er voor dat de paal op den duur slecht wordt. Daarom branden wij de palen met een gasbrander aan. Dat vertraagt het rottingsproces. 

Letop: Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Afhandeklijk van de situatie kan de prijs hoger of lager zijn. De prijzen zijn inclusief btw. Prijzen zijn van oktober 2023. Er kunnen geen rechten aan de prijzen worden ontleend.

20231017 174007

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837