Aanleg tuin met schildpaddenvijver

Tuin gericht op schildpadden. Deze tuin is in eerste instantie gemaakt om de waterschildpadden veel ruimte te geven. De vijver is 150 cm diep. De schildpadden en de vissen kunnen in de winter daar goed overleven. Verder zijn er veel plekken waar de schildpadden uit de vijver kunnen kruipen. Ingeval van gevaar kunnen de schildpadden snel weer het water in of zich onder de planten verschuilen. 

De aanleg. De oude vijver is eerst opgeruimd. Vervolgens is de bestrating aangelegd. De ruimte die daarna over bleef is gebruikt voor de aanleg van de vijver. Nadat de vijver is uitgegeraven is de vijverfolie aangebracht. Op het diepste punt van de vijver is een waterafvoer aangebracht. De afvoer gaat rechtstreeks naar het filter. Daar wordt het water gezuiverd. In deze fase is ook de stapelmuur met een tweede vijvertje aangelegd. Het water wordt vanuit het filter naar de kleine vijver gepompt. Van daaruit stroomt het water via de waterval naar de beek.

Vullen van de vijver. Nadat de vijver met water is gevuld is de vijverrand aangelegd. Daarna zijn de planten in de tuin gezet. Als laatst zijn de schildpadden in de vijver gezet. De tuin kan zich nu gaan ontwikkelen.

Bekijk ook ons bericht van deze tuin waarin we nog met de tuin aan het aanleggen zijn. 

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837