Genieten van een natuurlijke vijver

Waarom een vijver in de tuin? Een vijver is een plek om van te genieten. Het water trekt veel dieren aan. Kikkers, libelles, waterkevers en nog veel meer. De beplanting rondom de vijver zorgen voor beschutting voor veel beestjes. Insecten halen nectar uit de bloemen rondom de vijver. Als er een beekje bij de vijver is gemaakt, dan kunt u genieten van het kabbelende water.

Opruimen van de oude vijver. Deze vijver is gerenoveerd. De vijver die er al was zat vol met algen en was lek. Er is gekozen om al het water en de palnten uit de vijver te halen. Vervolgens is de oude vijverfolie weg gehaald. De bodem is met de schep bijgewerkt. Er zijn verschillende dieptes aan gebracht. Verschillende planten houden van verschillende dieptes in een vijver. 

Opbouw van de vijver. Rondom de vijver is een stevige rand aangebracht. Die zorgt er voor dat de vijverrand mooi recht blijft. Vervolgens is de vijverfolie aangebracht. Boven op de folie is geelzand aangebracht. Hierin groeien de planten. Langs de rand zijn keien neergelegd. Tussen de keien zijn veel ruimtes waar waterdiertjes schuilen. Als er een egel of een ander dier in de vijver valt, dan kan die via de keien uit de vijver klimmen. 

Water en planten in de vijver. Nu is het tijd om water in de vijver te laten lopen. Hiervoor wordt altijd kraanwater gebruikt. Als eerst kan de waerlelie in de vijver. Langs de randen worden de oeverplanten geplant. Als de vijver vol met water is, dan worden de zuurstofplanten in de vijver gezet. Om er voor te zorgen dat de vijver gezond blijft worden er twee emmers met water van een heldere vijver in de nieuwe vijver gegooid. In dat water zitten veel waterdiertjes zoals watervlooien. De watervlooien maken de vijver schoon. Al het werk voor de aanleg is klaat. Nu is het tijd om van de vijver te genieten.

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837