Stapelmuren rondom vuurkuil

Deze stapelmuur is om een vuurkuil gemaakt. Als eerst is er een kuil gegraven van 50 cm diep. De grond is rond om de kuil gelegd. De stenen zijn willekeurig opgestapeld. Alles is door elkaar heen gestapeld. Eerst zijn er drie tot 5 lagen stenen neer gelegd. De grond is achter de muur neer gelegd. Hierbij is er opgelet dat de muur een beetje acherover hangt. De muur leunt tegen de berg met grond aan. Door dat de muur tegen de grond aan ligt wordt voorkomen dat de muur in elkaar stort. Vervolgens worden weer drie tot 5 lagen gestapeld. Tijdens het stapelen worden op verschillende plekken planten tussen de stenen gelegd. De wortels worden in de grond gegraven en de bladeren steken naar buiten. Op die manier groeien de planten goed door. De muur wordt dan snel bedekt met planten waar veel bloemen aan komen. Veel insecten halen hun voedsel uit de bloemen. Als de bloemen zijn uitgebloeid worden de zaden door vogels gegeten. 

Verschillende soorten planten: Tussen de stenen kunnen diverse soorten planten groeien. Het mooiste is om vaste planten toe te passen. Vaste planten komen jaarlijks weer terug. 
Op zonnige plekken kunnen tuinkruiden worden aangeplant. Te denken valt aan: salie, tijm, rozemarijn en marjolein.
Op schaduw plaekken groeien varens en andere schaduwplanten beter.

Hergebruik: Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Deze stenen zijn bij een andere klus overgebleven. Vervolgens zijn de stenen in deze tuin weer tot een mooi element verwerkt. Op die manier is er veel energie bespaard. Energie dat normaal gesproken nodig zou zijn om de stenen te produceren.

Overzicht van onze werkzaamheden: Meppelink Natuurtuinen legt duurzame tuinen aan met stapelmuren, vijvers en veel planten. De stapelmuren zijn gemaakt van stenen die hergebruikt zijn. Verder plaatsen wij pergola's van kastanje hout. Wij werken in Emmen, Covorden, Dalen en Erica

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837