Meer biodiversiteit in de tuin

Biodiversiteit in de tuin: Biodiversiteit is het totale aantal soorten organismen in uw tuin. We hebben het dan over vogels, vlinders, sprinkhanen, oorwormen, pissebedden, hermelijntjes en nog veel meer. Ook planten, mossen, algen, bacteriën en schimmels horen daar bij.

Afname van de biodiversiteit: We zien het aantal planten en dieren om ons heen afnemen. Dat is vooral te zien bij de insecten. Maar ook vogels en planten soorten nemen af. We zien steeds meer bramen, brandnetels en grassen komen. Daardoor hebben andere soorten minder kans om te overleven.

Wat doet de biodiversiteit: Biodiversiteit is het samenleven van alle organismen die op een bepaalde plek voorkomen. Ze leven samen, ondersteunen elkaar en etel elkaar op. Over het algemeen is dit een redelijk stabiel evenwicht waarbij de ene keer de ene soort meer voorkomt en een andere keer een anere soort.

Hoe kijgen we meer biodiversiteit: In de tuin worden plekken gemaakt die de biodiversiteit vergroten. Dat kan door veel verschillende planten in de tuin te zetten, of een vijver aan te leggen. Ook het maken van ee rommelhoekje met blad en takken zorgt er voor dat oorwormen. pissebedden, hermelijntes en veel andere soorten in de tuin komen.   

Samenvatting: Biodiversiteit is de totale hoeveelheid aan organismen in de tuin zoals vogels, vlinders, bijen, kikkers en salamanders. Hoveniersbedrijf Meppelink Natuurtuinen maakt tuinen met meer biodiversiteit. Insecten, vogels, paddenstoelen komen weer in de tuin. Wij werken in Erica, Emmen, Coevorden, Schoonebeek en Dalen.

20160725 095600

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837