Aanleggen van een vijver

Een vijver is een rustgevend element in de tuin. Als de vijver goed aangelegd is dan is het een klein beetje onderhoud en veel genieten. Een vijver kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. We beperken ons nu op het maken van een vijver met folie.

Een vijver moet minimaal 80 cm diep zijn om ervoor te zorgen dat waterdieren de winter goed overleven. Aan de randen wordt een ondiep gedeelte gegraven waar de oeverplanten in komen te staan.

Nadat de vijver is gegraven worden rondom de vijver paaltjes geplaatst met daar tegenaan een lat. Dit zorgt ervoor dat de vijverfolie goed op de plaats blijft en de rand kan waterpas worden gemaakt.

Nu kan de folie er in. Op de bodem en in de oeverzone komt een laag geelzand. Nu kan het water in de vijver. Nu komt het belangrijkste: veel oeverplanten en zuurstof planten in de vijver zetten. En misschien nog belangrijker: zo minmogelijk vissen of het liefst helemaal geen vissen in de vijver laten zwemmen.

Bacterie leven opgang brengen in een vijver

Om het bacterie leven opgang te brengen is het goed om een emmer water uit een heldere vijver te halen en dat water in de nieuwe vijver te gooien. Dit is de basis voor een goede vijver die lang helder blijft. Wilt u een vijver aan laten leggen? Neem dan contact met ons op.

Foto van een aangelegde vijver

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837