Aanleg achtertuin met vijver en stapelmuur

Deze vijver is een aantal jaren geleden aangelegd in de Rietlanden. De vijver is uitgegraven en een gedeelte van de grond is in de tuin verwerkt. De grond die is uitgegraven is verwerkt tot een berg achter de vijver. Tegen de ze berg is een stapelmuur gezet. 

Inrichting van de vijver. De vijver is voorzien van vijverfolie. Vervolgens is er een laag geel zand op de bodem en in de oeverzone gelegd. In deze laag geelzand zijn de planten geplant. In de vijver is een wortelkluit van een boom gelegd. Op deze kluit leven veel kleine beestjes. Die beestjes helpen het water in de vijver te zuiveren.

Randafwerking: Om de vijverrand uit het zicht te halen zijn er boomstammetjes op de rand gelegd. De stammetjes zorgen voor een naturlijk uiterlijk uiterlijk. Hier schuilen veel kleine dieren. De rand is zo gemaakt dat vogels water kunnen drinken en een bad kunnen nemen. Dieren die per ongeluk in de vijver vallen kunnen gemakkelijk weer uit de vijver klimmen. Dat komt door de natuurlijke afwerking van de vijverrand.

Pad rond om de vijver: Het pad wordt voorzein van een laag huotsnippers. Hierdoor krijg de tuin een natuurlijk uiterlijk. De houtsnippers verteren langzaam. Wormpjes, kevertjes en anere diertjes leven tussen de snippers. Vogels komen hier graag op af. Die eten de wormpes enkertjes. Op die manier trekt de tuin verschillende soorten vogels aan.

Stapelmuur: De stapelmuur is tegen de berg met grond aangestapeld. Voor deze muur zijn betontegels en gebakken stenen gebruikt. Voor meer kleur en variatie kunnen ook bloempotten, betonbandjes, keien en natuursteen worden gebruikt.

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837