Groene speelpleinen voor meer speelbeleving

Het belang van een groen speelplein. Voor kinderen is het van belang om veel groen om zich heen te hebben. Ontdekken, spelen, verkoeling zoeken zijn belangrijk voor kinderen. Op een groen schoolplein komt dit allemaal aan de orde. Kinderen willen graag ontdekken. Als er veel planten op een schoolplein aanwezig zijn, dan kunnen de kinderen aan de bloemen ruiken, kleuren van bloemen zien en herkennen, aan de bladeren voelen, de bast van een stam voelen, proeven van verschillende smaken van planten uit de moestuin van de school.

Zelf oogsten. De moestuin is ook een plek waar de kinderen bewust worden dat sommige planten verzorging nodig hebben en dat het een tijdje kost voor dat een zaatje ontkiemt en tuitgroeit tot een plant die vruchten geeft.

Ervaar de natuur. Daarnaast is het ook goed dat de kinderen de natuur ervaren. Vogels die er vliegen, een egel die er een plekje vindt, vlinders die er fladderen. Het maakt de kinden bewust van de rijkdom van de natuur. Spelen met water, zand een het bouwen met takken is een belangrijke ervaring voor kinderen. Vies worden hoort daar bij. Heeft u een schoolplein, een plek bij een BSO of een andere plek dat vergroent moet worden, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837