Keermuur van afval stenen

Hergebruik van materialen. Een keermuur of keerwand kan van veel verschillende materialen worden gemaakt. Wij gebruiken het liefst oude materialen voor keermuren. Hergebruik is voor ons belangrijk omdat op die manier weinig nieuwe grondstoffen worden gebruikt.

Soorten materialen. Een keermuur kan uit veel verschillende materialen bestaan. Steenachtige materialen worden het meest gebrukt. Betondbanden, tegles, betonklinkers, gebakkenstenen, dakpannen en betonnen rioolbuizen zijn goed te gebruiken. Ook natuursteen in de vorm van keien, flagstones en granietblokken zijn mooi om in een muur te verwerken. Soms wordt een boomstam toegevoegd.

Waarom een keermuur. Een stapelmuur is een mooi element in de tuin als er creatief materialen worden gebruikt. Verder is een stapelmuur aan de zuidkant warm en droog. Aan de noordkant koel en schaduwrijk. Boven aan is het droog en verder naar beneden vochtiger. Verschillende planten houden van de verschillen. In de stapelmuur zitten veel kieren. Veel insecten leven in deze kieren of graven er gangetjes om hun nest te maken. Bijkomend voordeel is dat er altijd gebruik wordt gemaakt van hergebruikte materialen. Er worden dus geen nieuwe grondstoffen aangevoerd.

Het bouwen van een keermuur. Belangrijk bij de bouw van een stapelmuur is dat de stapelmuur achterover wordt gestapeld. Dat betekent dat er een paar lagen stenen worden gestapeld. Daarna wordt de grond aan de achterkant van muur wordt gegooid. De stenen worden stevig tegen de grond aangedrukt. Door dat de muur een beetje scheef staat zal deze niet instorten. Verder is de creativiteit oneindig. Spelen met hoogte, lengte en het verwerken van verschillende materialen is iets waar geen einde aan komt.

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837