Kom langs in de tuin van de Wilde Weelde op de Floriade

Kom langs op de Floriade in Almere. De Wilde Weelde tuin is een plek om te ontspannen en om van de natuur te genieten. De tuin is opgebouwd van hergebruikte materialen. Rioolbuizen en tweede hands stenen zijn de belangrijkste daar van. Verder is er veel hout gebruikt. Voor de natuur is ook gezorgd. De vele planten trekken met hun bloemen leveren voedsel voor de insecten. In de vijver zijn veel waterdieren aanwezig. 

Idee achter het ontwerp. De tuin heet: De levede stad. De grote lijn in het ontwerp is een spiraalvorm. Dat symboliseert de eeuwige beweging. Het water dat van het dak van de tuin naar beneden komt stroomt via de spiraal naar de vijver. Het regenwater wordt niet afgevoerd via het riool, het water blijft in de tuin. In de stammenwand zijn insecten hotels aangebracht. Veel bijen en ander dieren hebben hier een onderkomen gevonden. Er is ook een voedselbank gemaakt. Dit is een plek om op uit te rusten, maar ook om bietjes, worteltjes of kruiden te oogsten. Het belangrijkste zijn de planten en de dieren. De planten trekken insecten aan en in de stammenwand zijn verschillende vogels aan het broeden. In de vijver zijn vele kikkervisjes gezien en nog veel meer watervlooien en andere onderwaterdieren. Echt een Levende stad.

Wij zijn er bij. Hoveniersbedrijf Meppelink heeft meegeholpen aan de aanleg van de Wilde Weelde tuin op de Floriade. Gedurende dit seizoen ben ik op verschillende dagen aanwezig. De Wilde Weelde streeft er naar om dagelijks iemand in de tuin aanwezig te hebben om u te verwelkomen. Is er nietmand aanwezig, dan zijn er duidelijke informatie bordjes met een QR code waar u meer informatie kunt vinden.

Positieve reacties van bezoekers: Er zijn al veel bezoekers in de tuin geweest. Mensen van onder andere Duitsland, België, Tsjechië, Wales, Engeland en Amerika hebben we mogen verwelkomen. Velen noemen de tuin het hoogtepunt van de Floriade.

Waar is de Wilde Weelde tuin te vinden. De Wilde Weelde tuin ligt aan het eind van de kabelbaan. Als u bij de kabelbaan rechtsaf slaat, dan is de tuin na 70 meter te vinden aan uw linkerzijde.

Openingstijden: De Floriade is tot en met 9 oktober 2022 geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837