Natuurlijk groen

Een tuin vol planten en dieren. Een droom voor veel mensen. Wilt u ook meer natuur in uw tuin? De tuinen die door ons worden aangelegd en onderhouden zijn allemaal gericht op het natuurlijk groen.

Met natuurlijk groen wordt bedoeld dat er veel mogelijkheden zijn voor de natuur om zich te ontwikkelen. Een onderdeel hier van is dat er veel planten aanwezig zijn. Bij deze planten is het van belang dat de planten nut hebben voor de natuur. Er wordt gekeken welke planten nectar en stuifmeel afgeven voor de insecten.
Verder worden planten gekozen die bessen, zaden of andere vruchten geven die door vogels en vele andere dieren worden gegeten. Dit zorgt er voor dat veel dieren voedsel kunnen vinden.

Naast de planten die nectar of vruchten geven is het van belang dat er ook voedsel is voor de vogels, egels en vele andere dieren die hier geen gebruik van maken.
Egels eten graag wormen, net als de merels. Winterkoninkjes en roodborstjes scharrelen graag tussen blad dat op de grond ligt. Onder en tussen het blad zitten veel wormpjes, kevertjes en andere insecten. Dat is het voedsel van deze dieren.
Door op deze wijze veel verschillende soorten natuurlijk voedsel aan te bieden maakt u uw tuin aantrekkelijk voor vogels en andere dieren.

Foto van een bloemweide

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837