Natuurlijke vijvers

In een natuurlijke vijver is helder water aanwezig en veel uitbundig groeiende planten, geen (sier)vissen en zo min mogelijk techniek. 

De basis voor een goede heldere vijver bestaat uit de aanwezigheid van veel (onder)waterplanten. Waterplanten halen een te veel aan voeding uit het vijverwater. Dat zorgt er voor dat algen minder kans krijgen. Daarnaast scheiden de waterplanten stoffen uit waardoor de algen minder snel groeien.

Vissen zijn in een natuurvijver ongewenst. Vooral de siervissen zoals goudvissen en koi-karpers zijn uit den boze. Deze vissen woelen in de bodem waardoor de vijver troebel wordt, de plantengroei verstoord en de algen meer gaan groeien.

De techniek wordt zoveel mogelijk achterwege gelaten. Voor een kleine waterval of beekje is het van belang om een vijverpomp te gebruiken. Verder worden er geen pompen, filters en UV-lampen toegepast in een natuurlijke vijver. De vijver houdt zich grotendeels zelf schoon. Na 8 of 10 jaar wordt de vijver grondig schoon gemaakt indien dat nodig is.

Foto van een natuurlijke vijver

Wij zijn lid van Vakgroep Wilde Weelde

Lid van Wilde Weelde
Contactgegevens

Hoveniersbedrijf Meppelink
Verlengde Vaart Noordzijde 2
7887 ED  Erica
06 - 150 52 651
dennis@hoveniersbedrijfmeppelink.nl

IBAN: NL88RABO 0104331089
KvK: 04049506
BTW: NL001400296837